SAVETI ZA KUPOVINU

Neka vaše dete isproba obe cipele, stojeći, sa čarapama koje nosi kad planinari. Isprobajte više modela ili veličina ako je potrebno. Proverite dve tačke udobnosti:položaj pete i prednjeg dela stopala pri spuštanju. Kada ih isprobavate, ne bi trebalo da osećate pritisak na ovim tačkama. Ne ustručavajte se da prošetate po prodavnici. Postepeno koristite cipele tokom prvih nekoliko planinarenja radi prilagođavanja cipele stopalima.

KAKO IZABRATI PRAVU VELIČINU CIPELA?

Za planinarenje se preporučuju cipele jedan broj veće od onih koje obično nosite, kako bi stopalima bilo udobno i kako vam prsti ne bi udarali u prednji deo cipele.
Savet: Pre bilo kakvog spuštanja, isecite nokte na nogama i zategnite pertle da stopalo ne bi klizalo u cipeli.

LABORATORIJSKI TESTOVI

Takođe se sprovode i druga laboratorijska testiranja da bi se potvrdili sledeći elementi: habanje rupica za pertle i kaiševe, lepljenje, toksikologija, otpornost na UV zračenje, trošenje đona i materijala gornjeg dela, ubrzano starenje.

PRIANJANJE ĐONA

Dizajn đona je rezultat obimnog istraživanja u našim laboratorijama sa ciljem izrade posebne gume za optimalno prianjanje na planinskim terenima. Pošto uslovi nisu isti, automatski tražimo najbolje razvojno rešenje i za blatnjave i za suve terene.