Viking je norveški brend obuće koji postoji od 1920. godine kada je osnivač Peter Mathias Røwde, počeo da proizvodi gumenu obuću za borbu protiv surove norveške klime. Zapravo, prvi proizvod koji je napravljen nadahnut je potrebama lokalnih poljoprivrednika: klasična gumena čizma bila je savršena za borbu protiv kiše, snega i mokrih uslova.

Ubrzo su Viking čizme koristili ribari, šumari i sve vrste istraživača. Hodali su kroz blato, stajali mirno na kamenju i lutali hladnim zimskim danima. 100 godina kasnije, asortiman proizvoda porastao kako bi udovoljio većim potrebama, ali je i dalje veran početnoj ideji osnivača. Logotip je poput ličnog potpisa ili rukopisa – izražava dušu koju poseduje. Viking je „prizemna“ kompanija – kako u stavu tako i sa proizvodima, i danas se kao i prvog dana proizvodi obuća koja štiti vaše bose noge od surovih spoljnih uslova. Hvalisanje nikada nije bio moto Vikinga. Jednostavno je izrada izdržljive obuće u koju uvek možete da se pouzdate bila put kojim je Viking išao.

I danas logotip Viking obuće odiše jednostavnošću.

Saznajte više o Viking brendu na zvaničnom sajtu: https://vikingfootwear.com

Reč „Viking“ znači „osoba iz Vikena“, koje je područje zaliva oko fjorda Oslo na jugoistoku Norveške. Reč „Viking“ odavno se povezuje sa snažnim, robusnim, grubim i prevrnutim, punim hrabrosti, sa hrabrim i zabavnim stavom. Tako su izgledali i životi predaka samih proizvođača, a duh ovih reči su pretočili u svoje nenadmašne proizvode. Izrađuju obuću za nordijske uslove od 1920. godine, a to je nešto što i dalje rade i nemaju nameru da odustanu, nego da nastave još dugo, dugo…

Video prezentacije

Olakšavamo svakodnevno istraživanje. Pomažemo svim istraživačima da ostanu topli, suvi i udobni u svim uslovima, istovremeno brinući o našem otisku.

Inspired by Norway

Fakta Såle

Viking Footwear, with GORE-TEX Surround Technology

The Strength of the Boa Closure System

Go Steady with Viking

Viking Outdoor Footwear - Go Bright

Viking GoFestival Vol1

Viking GoFestival Vol2

Viking Outdoor Footwear - Go Connect

Viking Outdoor Footwear brand film 2018 - Go Anywhere

Norway House d.o.o. osnovana je 2009 godine. Jedan od osnovnih ciljeva Norway House d.o.o. je uvoz visokokvalitetnih proizvoda iz Norveške.

Norveška je u svetu poznata po kristalno čistom moru i veličanstvenoj netaknutoj prirodi. U zemlji 1000 fjordova i polarne svetlosti nastao je Viking brend. Norway House d.o.o je ekskluzivni uvoznik i distributer Viking obuće za Republike Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

Saznajte više o kompaniji Norway House d.o.o na zvaničnom sajtu: https://www.norwayhouse.rs