Kako oprati Viking obuću bez GORE-TEX-a:

Dečija obuća izložena je intenzivnoj upotrebi i može se jako zaprljati. Naša kolekcija dečije obuće bez GORE-TEX membrane se može prati u mašini na 30 stepeni. Obuća za decu sa kožnim elementima ili Boa Fit sistemom po pravilu se ne pere u mašini za veš. Ako niste sigurni da li je vaš par obuće Viking Kids moguće prati u mašini ili ne, slobodno potražite našu pomoć.

Uklonite višak prljavštine mekom četkom ili mekom krpom.

Uklonite uložak pre pranja i operite ga odvojeno u mašini na 30 stepeni, na maloj brzini obrtaja.

Izbegavajte upotrebu omekšivača. Ostavite obuću da se osuši na sobnoj temperaturi i / ili upotrebite suve papirnate ubruse za odvođenje viška vlage.

Obuća za odrasle: U slučaju da se vaša obuća teško zaprljala na otvorenom, vaše cipele ili čizme bez GORE-TEX membrane mogu se očistiti na sledeći način:

Uklonite višak prljavštine mekom četkom ili mekom krpom.

Isperite mlakom vodom i čistom krpom ili mekom četkom.

Uklonite uložak.

Umetnite suve papirnate ubruse da osuše unutrašnjost obuće i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi. Ako je potrebno, može se koristiti sušač za čizme u stilu konvekcije.

 

Kako oprati  Viking obuću sa GORE-TEX-om:

Opšti saveti za održavanje obuće s membranom GORE-TEX®. Naš asortiman obuće dizajniran je od materijala otpornih na habanje i o njima je lako brinuti. Ova kratka rutina poboljšaće performanse vaše obuće i dati im trajnost:

Očistite gornji materijal mekom četkom ili krpom i mlakom vodom.

Isperite sav pesak, šljunak ili nečistoće – čak i unutrašnjost.

Uklonite uložak.

Ostavite da se osuši na sobnoj temperaturi. Izbegavajte direktnu toplotu. Nije dozvoljeno sušenje u sušilici. Ako je potrebno, mogu se koristiti sušači za čizme u stilu konvekcije.

Vodootporni sprej se može primeniti kada je obuća suva –  nanesite i na pertle za cipele. To je neophodno samo kada se originalna završna obrada  istrošila ili usled velike upotrebe.

 

Kako oprati gumene Viking čizme

Viking gumene čizme su izdržljive zahvaljujući upotrebi prirodne gume. Ako se pridržavate ovih uputstava za održavanje, produžićete životni vek vaših čizama:

Uvek čuvajte gumene čizme u zatvorenom prostoru na hladnom mestu, napravljene su od prirodne gume i osetljive su na sunčevu svetlost i toplotu.

Po potrebi očistite čizme mlakom vodom i mekom čistom krpom da biste isprali svu prljavštinu ili pesak. Ostavite da se osuši.

Životni vek gumenih čizama se produžava ako povremeno koristite sprej za negu gume za poliranje čizama, pri tome koristite čistu i mekanu krpu.

To će sprečiti pucanje materijala, boja se revitalizuje, a guma ostaje fleksibilna.

Uklonite svu vlagu unutar čizme tako što ćete izvaditi uložak i ubaciti suve papirne ubruse kako biste uklonili vlagu. Nikad ne koristite grejač ili sušilicu ili čizme.

 

Kako oprati Viking PU termo čizme ili Cherrox

Naše PU (poliuretanske) termo čizme i Cherrox mogu se prati ručno:

Koristite mlaku vodu i malo blagog sapuna mekom krpom i isperite spoljni deo čizme.

Ako su iznutra neprijatnog mirisa,  možete čak i malo sirćeta upotrebiti zajedno sa mlakom vodom i blagim sapunom kako biste uklonili miris.

Za sušenje čizama preporučujemo upotrebu sušilice za čizme u konvekcijskom stilu.

Uverite se da su čizme potpuno suve pre sledeće upotrebe.